If Samlarfordonsförsäkring

If samlarfordonsförsäkringEn samlarfordonsförsäkring är en särskild försäkring för olika typer av samlarfordon, såsom veteranbilar, moped, motorcykel, lätt lastbil, husbil, snöskoter, traktor, militärfordon, buss och lastbil. Det går att försäkra alla veteranfordon som är 30 år eller äldre, klassikerfordon som är mellan 20 och 30 år gamla samt samlarfordon som är avsedda att vara samlarobjekt.

Vad innebär en samlarfordonsförsäkring?

En samlarfordonsförsäkring innebär att ditt fordon är försäkrat i fall av fordonet skulle råka ut för olyckshändelser, skador, rättstvister samt gör så att förare och passagerare kan få olika typer av hjälp vid händelse av skada eller sjukdom under färd. Försäkringen kan köpas i tre olika varianter: helförsäkring, halvförsäkring och försäkring vid avställning.

Helförsäkringen innebär trafikförsäkring, försäkring vid brand, glasskada, räddning och assistans (inklusive bärgning, hjälp vid olycka och driftstopp samt transport av förare, passagerare och bagage om föraren skulle skada sig eller bli sjuk under resan), rättsskydd vid rättegång och tvister, försäkring vid stöld och vagnskada. Vid halvförsäkring gäller samtliga av dessa punkter förutom vagnskada. Om bilen är avställd och har försäkring gäller denna försäkringen för brand, rättsskydd, stöld samt skadegörelse vid avställning.

Hur tecknar jag en samlarfordonsförsäkring?

Om du vill teckna en samlarfordonsförsäkring hos If kan du göra det hos flera olika motorklubbar som försäkringsbolaget har avtal med. Om du är medlem i en motorklubb kan du kontakta klubben direkt för att köpa en försäkring. Det krävs ett motorklubbsmedlemskap för att kunna teckna en samlarfordonsförsäkring och många motorklubbar erbjuder försäkringsförmåner vid medlemskap i motorklubben. Försäkringen börjar gälla så fort If har fått en godkänd ansökan om försäkring från motorklubben du är medlem i.